LIverpool FC

Desavanja u Liverpulu pred kraj 2009.godine

sefke87 | 09 Januar, 2010 16:26

Турчин распродаје Ливерпул

У Ливерпулу спремни да продају Бабела и Вороњина како би довели Арду Турана из Галатасараја. Турчину примамљиви црвени дресови Ливерпула.

Полупразних џепова у Ливерпулу, уз помоћ штапа и канапа очајнички трагају за појачањима, у буквалном смислу те речи.


turan1.jpg

Зато не чуди што је Бенитез спреман да распрода неколико играча како би поправио стање на рачуну клуба, и довео Турана, за кога сматра да ће донети неопходан квалитет екипи са Енфилд роуда.

Како би прикупио преко потребне паре, Бенитез ће продати Андреу Досену, за кога се интересују клубови из Русије и Италије. Досена је у Ливерпул стигао прошлог лета из Удинезеа, али није оправдао епитет појачања, те Бенитезу неће тешко пасти растанак са Италијаном.

Андреј Вороњин и Рајан Бабел су друга двојица фудбалера, које Рафа Бенитез жели да "утрапи". Украјинац и Холанђанин нису задовољни статусом у тиму, ретко се налазе на терену, и Шпанац очигледно није задовољан њиховим играма.

Занимљиво да је Бабел стигао у Ливерпул из Ајакса као један од најскупљих и најталентованијих младих играча Европе, али није успео да се избори за статус првотимца.

Арда Туран, двадесетдвогодишњи фудбалер Галатасараја жеља је и менаџера Арсенала Арсена Венгера, али је Турчин пре неколико дана јавно проговорио о својим жељама.

"Када завршим посао у Галатасарају, идем даље. Желим да играм за Ливерпул, због историје клуба и навијача, такође и због прелепих црвених дресова", рекао је Туран.

Турчин је био жеља "црвених" и током лета, и Бенитез је био надомак закључивања посла вредног девет милиона евра. Разлог због кога није дошло до стављања потписа није познат.

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb